събота, 5 юни 2010 г.

РОТВАЙЛЕР


РОТВАЙЛЕР



Мъжкият ротвайлер достига средни размери на височина от 62-68 см., до 50 кг, а женският варира между 56-63 см височина и 42кг тегло.


Вънвни белези: Средно едро, масивно куче, което се отличава със средно голяма глава, черно оцветени носна гъба и устни, ножицовидна захапка на челюстите, тъмно кафяви очи и малки, високо поставени висящи очи. Има мощна здрава шия. Крайниците са прави, успоредно поставени,с релефна силно развита мускулатура. Лапите са големи и увални, със здави сводест пръсти . Опашката е високо поставена- купира се в ранна възраст. Кожата е дебела но еластична. Космената покривка е къса и гъста. При отглеждането на кучето при ниски температури се развива пълно подкосмие, предпазжащо от влага и студ. Украсата е черна, с червено кафяви,рязко ограничени ивици по краката, предната част на шията и гърдите, доланата част на муцунката и веждите.



Качества и предназначение: Ротвайлерът има много стабилна нервна система. Той е много смело куче - не се брой от по едри противници, както и от силни удари, влиза в единоборство и се бори с настървение. Има светкавична, здрава захапка и силен боен дух. Поради тези си качества се използва като полицайско куче, а в България най -често като надежден и предан до смърт домашен пазач.


Няма коментари:

Публикуване на коментар